zakenvrouwendiner

Eenmaal per jaar komen alle winnaressen van de “Prix de Veuve Cliquot” bijeen op hun traditionele “zakenvrouwendiner”. De organisatie wisselt jaarlijks onder de zakenvrouwen. Scarlett Kwekkeboom nam de organisatie van deze traditie op zich in 2004. De bijeenkomst vond plaats in het historische abdijcomplex van Middelburg.

Zakenvrouwdiner

De gekozen zakenvrouwen van het jaar vormen een bijzonder netwerk. Deze vrouwen die zakelijk en maatschappelijk successen hebben geboekt wisselen traditioneel eenmaal per jaar ervaringen uit met elkaar en met de juryleden. In elkaars gezelschap worden netwerken en ideeën gedeeld en wordt inspiratie opgedaan voor het komend jaar. De meeste onder hen zijn nog steeds zeer actief. Voor de bijeenkomst van 2004 werd door de Provincie Zeeland het prinsenlogement in het abdijcomplex ter beschikking gesteld. Naast alle aanwezige zakenvrouwen, waaronder de organiserende zakenvrouw 2001 Scarlett Kwekkeboom en de zittende zakenvrouw van het jaar 2004, Mariëtte Barnhoorn, werd het diner bijgewoond door de juryleden. De jury bestond in 2004 uit Yvonne van Rooij (Voorzitter College van Bestuur Universiteit van Utrecht), Annemarie Jorritsma (Burgemeester van Almere), Jacques Schraven (Voorzitter VNO-NCW) en Loek Hermans (Voorzitter MKB Nederland). Het diner werd tevens bijgewoond door de gedeputeerde Economische Zaken van de Provincie Zeeland.

Tijdens de bijeenkomst in het abdijcomplex maakten de gasten kennis met een stukje Zeeuwse geschiedenis én met Zeeuwse lekkernijen, waaronder ter plekke opengestoken oesters, gedemonstreerd door de Roem van Yerseke. De ontvangst van alle zakenvrouwen van het jaar werd mede benut om de provincie Zeeland extra onder de aandacht te brengen.< Terug