Restant geld ZOB naar goed doel

HEINKENSZAND – Het Loket, onderdeel van Technocentrum Zeeland, krijgt maandag 10 april een duwtje in de rug tijdens een speciale bijeenkomst in Heinkenszand. Tevens zal staatssecretaris M. Rutte die dag de stichting Leergeld Vlissingen een bedrag van 4000 euro overhandigen. Dat geld is afkomstig van de Stichting Zeeuwse Opleidings- en Personeelsbelangen (ZOB).

De stichting wordt die dag officieel opgeheven, omdat ZOB overbodig is geworden na een samensmelting met de stichting Samen Scholen in Het Loket. Het Loket brengt vraag en aanbod op het gebied van scholing bij elkaar en vervult een schakel tussen ondernemers en onderwijs.
Als afsluiting van haar werkzaamheden, houdt ZOB in samenwerking met Het Loket een bijeenkomst in de Stenge te Heinkenszand die in het teken staat van het toekomstige onderwijs in Zeeland.
ZOB heeft besloten haar resterende financiƫle middelen te schenken aan een goed doel, namelijk de Stichting Leergeld. Deze stichting richt zich op ouders met schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Het gaat om gezinnen met financiƫle problemen die door gebruik van leergeld hun kinderen kunnen laten deelnemen aan onderwijs en buitenschoolse activiteiten.

Bron: PZC< Terug